keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Bratwursti-kaali-paistos

Tässä tulee arkiruokien kuningas! Helppoa ja hyvää. Tämän voi toki tehdä myös grilli- tai varmaan myös lenkkimakkarasta, mutta kun kerran hyviäkin makkaroita on olemassa, niin miksei käyttää sellaista. Säästeliäs voi jättää vaihtoehtoisesti joko makkaran tai jauhelihan pois.

Seuraavista määristä tulee yksi annos oikeasti nälkäiselle.

300 g (varhais)keräkaalia
200 g naudan jauhelihaa
300 g bratwurstia
3 valkosipulin kynttä
1/2-3/4 dl majoneesia (täysrasvaista)
1 rkl sinappia
mustapippuria
kuivattua basilikaa

Kaali silputaan noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi paloiksi ja höyrytetään kypsäksi. Isoimmat palat voivat jäädä hieman al denteksi, ei haittaa. Bratwursti viipaloidaan ja paistetaan mustapippurilla maustetun jauhelihan kanssa mielellään voissa. Jauhelihan ollessa kypsää, lisätään pannulle höyrytetty kaali, hienoksi silputtu valkosipuli sekä hyppysellinen basilikaa ja paistetaan vielä minuutin verran. Sitten paistos kumotaan lautaselle ja sekoitetaan siihen majoneesi ja sinappi.

Ei kommentteja: