perjantai 12. elokuuta 2011

Kesäkurpitsasalaatti

Tällä kertaa kirjataan ylös perunaton perunasalaatti. Toimii oikein hyvin tavallisen perunasalaatin asemasta esimerkiksi grillimakkaran tai nakkien kanssa.

1 kesäkurpitsa (n. 500g)
oliiviöljyä
1 hapan omena
1 herkkukurkku
1-3 kesäsipulia (koosta riippuen) tai pari salottisipulia
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
1 rkl sinappia
valkopippuria
sitruunamehua/etikkaa

Ensin kuutioidaan kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi palasiksi ja niitä kuullotetaan oliiviöljyssä kolme minuuttia. Kesäkurpitsapalojen jäähdyttyä niiden sekaan sekoitetaan loput ainesosat eli omena ja herkkukurkku pilkottuna ja kesäsipuli varsineen silputtuna. Kastikkeen ainesosat voi sotkea suoraan salaatin joukkoon, niitä ei ole tarpeen sekoittaa ensin keskenään. Valkopippuria tarvitaan vain ripaus ja sitruunamehua/etikkaa riittää tee-ruokalusikallinen. Salaatin on syytä tekeytyä hetken jääkaapissa ennen syömistä.

Ei kommentteja: