sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

VHH pizzapohja

Tämä on helppo tehdä ja toimii muuten hyvin perinteisen pohjan asemasta, mutta on sen verran löysä, että sormin syöminen ei oikein luonnistu.

200 g ranskankermaa
2 kananmunaa
3 tl fiberhuskia (eli psylliumia)
1 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta

Ensiksi munat ja ranskankerma vispataan sekaisin. Sitten joukkoon lisätään fiberhusk, leivinjauhe ja lopuksi juustoraaste ja sekoitetaan seos tasaiseksi. Seos kumotaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, levitellään tasapaksuiseksi (ei riitä ihan koko pellille) ja paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia eli kunnes pinta on saanut väriä. Sitten pohjalle kannattaa vaihtaa uusi leivinpaperi, että valmis pizza lähtisi paremmin irti. Sitten vain halutut täytteet päälle ja pizzaa paistetaan normaalisti noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja: