keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Munakoisolasagne

Tehtailen herkkuruokia liukuhihnalta kuin masterchefit konsanaan. Tässä munakoisolasagnessa munakoiso ei ole täytteenä vaan lasagnelevyjä korvaamassa. Alun perin tarkoituksenani oli käyttää kesäkurpitsaa, mutta kun se oli kaupasta loppu, niin vaihdoin munakoisoon. Eikä tarvinnut katua.

2 munakoisoa
suolaa
voita
sipuli
4 valkosipulinkynttä
basilikaa (kuivattua)
timjamia (kuivattua)
salviaa (kuivattua)
400 g naudan jauhelihaa
mustapippuria
200 g paseerattua tomaattia
1 rkl chilitahnaa
3 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
2 dl juustoraastetta
valkopippuria

Munakoisot viipaloidaan 0,5-1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Viipaleita itketetään suolalla ainakin 20 minuuttia kummaltakin puolelta ja pyyhitään pintaan noussut neste huolellisesti pois.

Sillä välin valmistetaan jauheliha- ja juustokastikkeet. Sipuli ja valkosipuli silputaan ja niitä kuullotetaan hetki paistinpannulla voissa basilikan, timjamin ja salvian kanssa. Sitten pannulle lisätään jauheliha, maustetaan se mustapippurilla ja ruskistetaan. Joukkoon sekoitetaan paseerattu tomaatti ja chilitahna ja annetaan porista kymmenisen minuuttia.

Kermaa, tuorejuustoa ja juustoraastetta lämmitetään pienessä kattilassa niin, että ne sulavat tasaiseksi seokseksi. Juustokastike maustetaan valkopippurilla.

Lasagne kasataan kerroksittain laakeaan voideltuun uunivuokaan. Pohjimmaiseksi tulee jauhelihakastiketta ja päälleimmäiseksi juustokastiketta. Näistä ainesmääristä pitäisi tulla kahdesta kolmeen kerrosta. Lasagnea paistetaan uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.

Ei kommentteja: