sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Coleslaw

Koska en näköjään enää jaksa kirjoittaa tähän blogiin aiemmin käsittelemistäni aiheista, niin kokeillaanpa jotain uutta. Olen viimeiset kolme kuukautta harjoitellut syömään vähähiilihydraattisesti ja sen myötä olen kokeillut ja kehitellyt paljon uusia reseptejä. Kirjaan nyt joitain niistä ylös tänne blogiin, niin eivät pääse unohtumaan.

Ensimmäisenä perinteinen lisukesalaatti coleslaw. Sitä piti harjoitella pari kertaa, että sai suhteet kohdilleen. Porkkana ei korkean gi:nsä vuoksi ole mitään optimaalisinta vhh-ruokaa, mutta se ei kuitenkaan sisällä kovin paljon hiilareita ja sitä ei tähän tule kovin paljoa.

Coleslaw-kaalisalaatti:

600g valko/keräkaalia
1 iso tai kaksi pientä porkkanaa
2 pienehköä salottisipulia
3/4-1 dl majoneesia (ehdottomasti täysrasvaista)
3/4-1 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunamehua
valkopippuria

Porkkana raastetaan, kaali silputaan noin 1,5cm x 1,5cm paloiksi ja salottisipuli silputaan pieneksi silpuksi. Sitten kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa. Salaatti saa tekeytyä tunnin pari jääkaapissa ennen nauttimista.

Ei kommentteja: