Vähähiilihydraattisen dieetin aluksi oli vaikea keksiä pikaruokia. Sitä on niin tottunut ostamaan pakastepizzaa tai muita eineksiä tai käymään Mäkissä kun nälkä yllättää, eikä jaksa tai ehdi tehdä kunnon ruokaa. Tässä yksi vhh-pikaruoistani, jota syön usein töissä lounaaksi.
Vihannesten tarkat määrät johtuvat siitä, että olen tehnyt itse pakastevihannessekoitusta, johon neljään annokseen tulee kaksi 200g pussia vihreitä papuja, 250g pussi kukkakaalia ja 250g pussi parsakaalia. Yleensä pakastevihannessekoituksissa on päasiassa herneitä, joissa on suhteellisen paljon hiilareita. Kannattaa valita sellaisia parsa- ja kukkakaalipakasteita, joissa kaalit ovat pieninä paloina (esim. Pirkka). Esimerkiksi Rainbown kukkakaalipakasteen kukkakaalit ovat tähän tarkoitukseen liian isoina paloina.
100g vihreitä papuja
62,5g kukkakaalia
62,5g parsakaalia
1 prk vaaleaa tonnikalaa öljyssä
2 rkl ketsuppia (ei lisättyä sokeria, esim. Felix)
30g Aurajuustoa
Tabascoa maun mukaan
Eli pakastevihannekset ja Aurajuusto mikroon (höyrykeitin olisi tosin parempi, mutta sitten kannattaa lisätä Aura vasta lämmittämisen jälkeen) ja sitten valutettu tonnikala ja mausteet sekaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti