maanantai 17. tammikuuta 2011

Stroganof

Tulipa taas tehtyä niin hyvää ruokaa, että kirjaan reseptin tänne muistiin, vaikka sen melkein suoraan karppaus.info:sta varastinkin.

400 g naudan paistisuikaleita
(1 rkl vehnäjauhoa)
voita
3 dl vettä
1 prk (70 g) tomaattisosetta
1 rkl sinappia
1 iso tai 2 pientä maustekurkkua
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria

1 kg lanttua
2 dl kermaa

Paistisuikaleet voi sakeamman lopputuloksen toivossa halutessaan pyöritellä vehnäjauhoissa. Suikaleet ruskistetaan paistinpannulla voissa parissa erässä ja laitetaan sitten pataan. Sitten kiehautetaan vesi pannulla, niin että saadaan aromit talteen ja kaadetaan sekin pataan. Joukkoon sekoitetaan myös tomaattisose, sinappi ja mausteet. Sitten pataa keitellään puolitoista tuntia miedolla lämmöllä. Lopuksi lisätään pilkotut maustekurkut ja kerma ja keitetään vielä kymmenisen minuuttia.

Stroganofin valmistuessa voi valmistaa lisukkeeksi lanttumuusin. Lanttu kuoritaan ja pilkotaan mukavan kokoisiksi paloiksi. Sitten lanttupalat keitetään kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kun lanttu on kypsää, se soseutetaan sauvasekoittumella kerman kanssa.

Ei kommentteja: